Kuka minä olen?

Hei, Olen Heidi, 30-vuotias nainen Janakkalan Turengista. Asun tällä hetkellä rivitalokaksiossa kahden koirani Oonan ja Helmin kanssa, mutta haaveenani on muuttaa joskus tulevaisuudessa omaan, hieman isompaan kotiin. 

Olen suorittanut kasvattajan peruskurssin sekä allekirjoittanut Suomen Kennelliiton kasvattajasitoumuksen. Minulla on myös koetoimitsijapätevyys Palvelus- ja Pelastuskoirakokeisiin, olen Suomen Kennelliiton, Suomen Landseeryhdistyksen ja Suomen Palveluskoiraliiton jäsen, kuulun myös Suomen Landseeryhdistyksen jalostustoimikuntaan.


Olen kasvanut eläinten ympäröimänä, kotona vanhemmillani oli koiria ja kissoja sekä myöhemmin myös muutama pupu. 11 vuotiaana hurahdin hevosiin ja muutaman vuoden harrastamisen jälkeen saatiin siskon kanssa oma poni, Ellu ja hevosharrastus alkoi siitä todenteolla.

Vuonna 2006 vanhemmilleni tuli ensimmäinen Landseer, Fami. Uskomattoman upea persoona ja kaunis koira, ihastuttiin kaikki rotuun eikä mennyt kauaa kun perheeseen tuli toinenkin lansu, Saga. Näiden kahden kanssa, minä ja äiti tutustuttiin näyttelyiden maailmaan ja se on edelleen meille molemmille harrastuksena mieluinen ja tärkeä. Minä tykkään kovasti esittää omia, mutta myös vieraiden koiria rotuun, ikään ja kokoon katsomatta. 

Ensimmäinen ikioma Landseer, Oodi, syntyi 2010 ja se oli meidän Famin jälkeläinen. Todella persoonallinen ja haastava tapaus, ei missään nimessä kuvastanut sitä millainen Landseerin tulisi olla luonteeltaan, mutta äärimmäisen tärkeä ja rakas minulle. Koira joka opetti minulle paljon. 

Pitkään elelin niin, että hevosharrastus vei kaiken ylimääräisen ajan, koirat kulki kyllä aina jokapaikassa mukana ja niiden kanssa harrastelin omaksi iloksi tokoa. Kun heinäkuussa 2017 tuli aika sanoa hyvästit rakkaalle, 21-vuotiaalle Ellu-ponille, jäi sen myötä päivät hieman tyhjäksi. Minulla oli tuolloin Oodin lisäksi Isosveitsinpaimenkoira Helmi ja toinen lansu, vajaa vuosikas Oona. Halusin kokeilla aktiivista harrastamista koirien kanssa, vaikka olinkin Oodin kanssa tehnyt tokoa ja muutamat kisatkin käynyt niin ajattelin, että olisi kiva kokeilla lansun kanssa jotain muitakin lajeja. Pääsimme mukaan pieneen Rekkureeni-porukkaan ja Oona on todella osoittautunut oikein mainioksi harrastuskaveriksi minulle. Hurahdin täysin harrastamaan eri lajeja sen kanssa ja nykyään treenaamme aktiivisesti tokoa, vepeä, hakua, jälkeä ja EK:ta. Tokossa ja vepessä olen kilpaillut ja tavoitteena on myös joskus kokeilla siipiä pk-puolellakin, saa vaan nähdä riittääkö omat taidot koskaan opettamaan koiraa kisavalmiiksi asti.


Miksi Landseer? Olen aina sanonut lyhyesti ja ytimekkäästi "Koska se sopii minulle kuin nenä päähän". Vaikka minulla ja perheelläni on aina ollut eri rotuisia koiria, niin Landseer on ensimmäisestä hetkestä asti tuntunut omalta. Pidän tässä rodussa kaikesta: sen koosta, näöstä ja luonteesta. 

Miksi sitten haluan aloittaa landseerien kasvattamisen? Koirien kasvatus on aina kaikessa ihanuudessaan ja hankaluudessaan kiinnostanut minua ja olen tykännyt plärätä sukuja. Minua on aina kiinnostanut miettiä eri yhdistelmiä ja periytyvyyksiä. Olen imenyt tietoa kuin sieni en pelkästään landseereista vaan monista eri roduista. Tutustun ja keskustelen mielelläni eri rotujen kasvattajien ja harrastajien kanssa sekä kuuntelen ja opin heidän kokemuksistaan. Itse odotin pitkään koiraa jolla haluan aloittaa oman kasvatustyöni. Oona ja Fanni ovat nyt osoittautuneet kaikin puolin landseereiksi joilla haluan tämän projektin aloittaa. Kennelnimi Heizelin minulle on myönnetty 10.6.2021.

Landseerien jalostuksessa haluan kiinnittää huomiota ensisijaisesti koirien tasapainoiseen luonteeseen, terveyteen sekä terveeseen rodunomaiseen rakenteeseen. Kun koirassa on nämä kolme asiaa kunnossa, sen kanssa on mukava ja helppo elää sekä harrastaa. Jalostukseen käytettävien koirien tulee olla terveitä, ei pelkästään paperilla vaan myös arkisessa elämässä. Koirilla ei saa olla iho-ongelmia, närästysvaivoja, kynsiongelmia, neurologisia ongelmia tai muitakaan elämää haittaavia vaivoja. 

Toivon kasvattamilleni pennuille koteja joissa koiraan sitoudutaan koko sen elämän ajaksi, se saa elää perheenjäsenenä ja sen tarpeista pidetään hyvää huolta. Minua kiinnostaa pentujen elämä myös sen jälkeen kun ne lähtevät luotani ja olisi mukava kuulla miten ne kasvaa ja millaisia landseereja niistä tulee.


Mikäli haluat tietää enemmän minusta ja koiristani, ota ihmeessä yhteyttä. 

 

Unioninkatu 29, 00170 Helsinki
Kaikki oikeudet pidätetään 2020
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!